Skip to main content

ONZE
PARCOURS

Parcours Parkbos

under construction
 • Aantal holes:
  9
 • Type:
  vlakte
 • Course Designer(s):
  LB Sport Loisir & Les Nordiscs.
 • Gebouwd:
  2023
 • Basket Type
  Discrait
 • Niveau:
  Beginner Friendly
 • Speelomstandigheden:
  Gesloten voor de winter! Het parcours heropent normaalgezien op 1 juli 2024 om er dan terug te zijn tot en met 31 oktober.

Op 1 juli 2023 werd het parcours Parkbos geopend! Disc golf is sindsdien mogelijk tot eind oktober, en dit zo lang het daglicht het toelaat. Spelers kunnen een parcours van 9 holes afwerken. Elke hole bestaat uit een start voor gezinnen en beginners, en een start voor spelers die wat meer uitdaging willen. De doelstelling van het parcours is het bekend maken van de disc golf in de omgeving, en werd met dit in het achterhoofd ingericht met de hulp van onze parcoursbouwers.

Het parcours kwam er na een succesvolle crowdfunding campagne via het Streekfonds Oost- Vlaanderen, en met de steun van de European PDGA. De locatie wordt ons ter beschikking gesteld na overleg met het Agentschap Natuur & Bos en de Gemeente De Pinte.

Het parcours is te vinden aan Den Beer in De Pinte. Parkeren kan op de Park & Ride parkeerzone naast de E17. Aan het parcours hangt een bordje met de huidige omstandigheden.

Vergeet niet: hou jullie aan de disc golf code, en hou te allen tijde rekening met de andere gebruikers van het park!


Parcours Moerkensheide

under construction
De gemeente De Pinte vernieuwt het sportpark Moerkensheide. Het disc golf parcours Moerkensheide zal hier integraal deel van uitmaken, en zo zal er vanaf 2024 het hele jaar door aan disc golf kunnen gedaan worden op Moerkensheide. De volledige details van het parcours, met overzicht per hole, worden van zodra deze beschikbaar zijn op deze web site gepubliceerd.